Frisk!

Är frisk, såå skönt, men nu har jag ont i huvudet:( Vad är det med mig och mitt  huvud???
Men iaf, idag var det en helt vanlig onsdag så ska inte lägga ner massa tid på att berätta exakt vad som hände såå ni får nöja er med detta.
Ni undrar säkert, var är bakningen? Vi sa ju att vi skulle starta en bakblogg och vi ska! Bara inte just den här veckan för vi har ganska mycket läxor och man måste ju ha lust och ork, right?
Så det blir väl snart, men jag har hittat ett nytt recept jag vill prova, vad tycks?
 Har gjort de me Thitti, Amanda och Johanna också;)

Klassiska mockarutor som även kallas kärleksmums. Mjuk kaka som bakas i långpanna och glaseras med en chokladglasyr. Mycket goda rutor. Detta recept har jag gjort många gånger!
Tid: 1 timme, varav 30 minuters arbete
ca 15-30 st beroende på hur stora rutor man skär

Ingredienser:

Glasyr:

Garnering:

Utrustning du behöver:

Gör så här:

1. Sätt på ugnen på 225°C. Ta fram en ugnsform, ca 40 x 32 cm med minst 3 cm hög kant som du antingen smörjt med matfett och bröat med ströbröd eller kokosflingor eller också klätt hela formen med bakplåtspapper.

2. Smält smöret/margarinet och låt svalna.

3. Knäck äggen och tillsätt socker i en bunke.

4. Vispa ägg och socker pösigt med elvisp.

5. Tillsätt bakpulver, vaniljsocker och kakao. Kakaon kan siktas om den är klumpig.

6. Vispa snabbt ihop med elvisp.

7. Tillsätt sedan mjölk, vetemjöl och det smälta smöret.

8. Vispa försiktigt snabbt ihop till en jämn smet med elvisp på lägsta hastighet.

9. Häll och bred ut smeten i formen.

10. Grädda i nedre delen av ugnen i 225°C i 10-15 minuter. Gör under tiden glasyren.

11. Låt kakan svalna under bakhandduk tills glasyren är klar.

12. Smält smör eller margarin i en kastrull. Ta bort kastrullen från plattan.

13. Tillsätt kaffe, kakao, vaniljsocker och florsocker.

14. Vispa till en jämn smet.

15. Bred glasyren över kakan medan glasyren fortfarande är varm.

16. Strö över kokosflingor. Låt glasyren stelna.

17. Skär kakan i fyrkantiga bitar när glasyren stelnat

Puss /H<33


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0