Recept (inte så bra)

Här kommer ett ganska dåligt recept på pannkakorna men jag lägger till där nere vad man ska ha för ingredienser (tyvärr är det ganska konstiga mått, som ''200 g vetemjöl'')

Gör så här

Blanda mjöl, socker och kanel i en skål och gör en grop i mitten. Vispa ihop ägg och mjölk och häll det i gropen. Rör försiktigt in de torra ingredienserna med en träsked till en slät smet och rör sedan ner rivet äpple.

Hetta upp smöret i en stor teflonpanna på svag värme tills det har smält och börjat fräsa. Tillsätt smeten matskedsvis till pannkakor, cirka 9 cm i diameter. Stek dem i cirka 1 minut tills smeten har stannat och börjar bli blåsig på ovansidan. Vänd och stek på andra sidan i 30 sekunder eller tills pannkakorna är genomstekta; de ska vara gyllenbruna. Är de för bleka så höj värmen lite. Ta upp dem och håll färdiga pannkakor varma medan du steker resten. (Det ska inte behövas mer smör.)

Lönnsirapssmör: smält smör och lönnsirap i en kastrull på svag värme och rör tills det blandats. Lägg upp pannkakorna på tallrikar, skeda över lönnsirapssmör och servera dem!

Ingredienser

200 g extra fint vetemjöl
100 g strösocker
1 tsk mald kanel
1 ägg
2 dl mjölk
2 äpplen, skalade och rivna
1 tsk smör

Lönnsirapssmör

85 g smör, rumsvarmt
3 msk lönnsirap


Njut!:D

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0